Pateu de floarea soarelui

Pateu de floarea soarelui

Ingrediente:
1/2 cană cu seminţe de floarea-soarelui, înmuiate câteva ore în apă;
2 linguriţe de susan prăjit;
1-2 căţei de usturoi;
 5 linguri cu ulei de măsline extravirgin;
3 linguri cu zeamă de lămâie;
sare;
piper negru;
o ţelină medie, fiartă la abur împreună cu un cartof mic(se poate fierbe si normal)
1 lingură cu fulgi de drojdie inactivă
1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute (optional)
5 linguri lapte de soia

Mod preparare:
Ţelina şi cartoful se pun la fiert, într-o cratiţă cu puţină apă pe fund peste care agatati o strecuratoare in care se aseaza legumele. Acoperiti cu capacul.
Între timp se amestecă în robotul de bucătărie seminţele de floarea-soarelui cu susanul prăjit,( susanul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta fara nici un pic de ulei, se tine pe foc pana incepe sa se simta un miros frumos de susan), usturoiul, uleiul de măsline şi zeama de lămâie.
Se opreşte din când în cand aparatul pentru a da jos compoziţia de pe marginile vasului si se mai adauga lapte de soia daca mai trebuie lichid. După ce s-a răcit ţelina şi cartoful, se adaugă în robot împreună cu drojdia inactivă şi fulgii de ardei iute, mixând bine până se obţine o pastă cremoasă.
Se păstrează la frigider şi se consumă cu pâine prăjită, cu o salată de verdeţuri sau diverse legume crude.
Acest pateu poţi să-l adaptezi şi să-l foloseşti şi pentru alte reţete care au la bază o altă legumă principală în locul ţelinei (morcovi, pătrunjel, păstârnac, mazăre, spanac etc).
Timp estimativ: 30 minute
Nr.Portii: 2-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + = 12