Hummus by CORP-AS

Ingrediente:
• 1 cana naut fiert: 200 gr
• tahini (pasta susan): 50 ml
• 2 linguri suc de lamaie: 20 ml
• 3 catei usturoi pisati
• jumatate linguta sare: 1 mg
• 5 linguri ulei: 50 ml
• 1 lingurita chimen pisat: 0,5 mg
• 1 vf cutit chili: 0,5 mg
patrunjel verde (1 legatura)
seminte de pin (10 seminte): 10 gr

Mod preparare:
Nautul se prepara astfel: se lasa la inmuiat peste noapte in multa apa cat sa acopere boabele. A doua zi se fierbe 2-3 ore timp in care se schimba apa de 3 ori de cand incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma.
Toate ingredientele se pun in robotul cu lama S si se face pasta propriu-zisa. Se potriveste dupa gust si se serveste ca bruscheta sau lipie cu o salata alaturi
Sugestie de asociere: Se serveste cu paine, lipii, salate, ca umplutura pentru anumite legume
Timp estimativ: 15 minute fara pregatirea nautului
Nr.Portii: 2 – portie: 150 gr

Preturi/ingrediente:
Naut 500 gr: 6 lei
Pasta tahina 454 gr: 25 lei
Ulei masline extra virgin Grecia: 30 lei
Sare de mare neiodata 500 gr: 2 lei
Chimen macinat 200 gr: 6 lei
Chili fulgi 200 gr: 5,5lei
Lamai 500 gr: 7 lei
Patrunjel verde/legatura: 1 leu
Seminte de pin 50 gr: 12, 4 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 6